Restaurace Zaječský Vinný Sklep

o nás

Restaurace Zaječský vinný sklep Ostrava je stylová restaurace s exkluzivní kuchyní a servisem. Restaurace je zaměřená na prodej poledního menu, mezinárodní speciality, prodej kvalitních moravských vín.

Restaurace Zaječský Vinný Sklep

Restaurace Zaječský vinný sklep Ostrava je stylová restaurace s kapacitou pro 170 osob s exkluzivní kuchyní a servisem. Tým našich kuchařů v čele s šéfkuchařem Václavem Langrem do pokrmu vnáší svěží vánek mezinárodní gastronomie a drží krok s dnešními trendy, svá jídla prezentují tak, aby lahodila nejen chuťovým pohárkům, ale i oku zákazníka. V pokrmech můžete nalézt také prvky molekulární gastronomie, o kterou je naše kuchyň obohacena. Bylinky, kterými dochucujeme naše pokrmy si pěstujeme sami, na našem jídelním lístku naleznete také lanýže, nebo smrže. Suroviny jsou vždy čerstvé a kvalitní a čerpáme je od českých i zahraničních dodavetelů. Aby se jídlo dobře snoubilo s vínem navštěvujeme pravidelně menší vinaře, se kterými bedlivě vybíráme jejich nejkvalitnější odrůdy, které pak vinaři prezentují na degustačních večerech pořádaných naší restaurací.

Salónek

Naše restaurace disponuje také extrovnou, která je oddělená od hlavní části restaurace. Salónek má kapacitu až 35 míst, je tak vhodný pro menší firemní akce i rodinné oslavy.

Šéfkuchař

Václav Langer - šéfkuchař a provozní Zaječského vinného sklepu pochází z kuchařské rodiny, a tak nebylo žádným převapením, že se rozhodl jít ve šlépějích svých rodičů. Vystudoval střední školu hotelnictví a gastronomie ve Frenštátě pod Radhoštěm. Po studiu působil několik let v restauracích Moravskoslezského kraje.

Ve dvaceti letech se přestěhoval z rodného Rožnova pod Radhoštěm do Německého městečka Haltern am See, kde pracoval pět let v restauraci Ratshotel Daniela Georgieva, která se dlouhá léta drží na špici gastronomického žebříčku a pravidelně obhajuje titul Michelin Guide. Toto období bylo dá se říct nejzásadnější v utváření jeho kariéry.

Jeho píle a láska ke gastronomii ho dovedla z Německa rovnou do Ostravy, kde se v roce 2006 rozhodl splnit si svůj sen a začal provozovat restauraci Zaječský vinný sklep.

Restauraci vede se záměrem skloubit kvalitní kuchyň s lahodným vínem a to vše v typickém prostředí Moravského vinného sklepa. V gastronomii klade důraz hlavně na čerstvé a kvalitní suroviny, které do naší restaurace putují od českých i zahraničních dodavatelů. Do pokrmů vnáší svěží vánek mezinárodní gastronomie a drží krok s dnešními trendy,  koketuje s prvky molekulární gastronomie a svá jídla prezentuje tak, aby lahodila nejen chuťovým pohárkům, ale i oku zákazníka.